Puolueeton riskikartoitus tuo uskottavuutta asiakkaan suuntaan ja painoarvoa työturvallisuusasioiden noudattamiseen yrityksessä

Puolueeton riskikartoitus tuo uskottavuutta asiakkaan suuntaan ja painoarvoa työturvallisuusasioiden noudattamiseen yrityksessä

JS Oy Pietarsaari on teollisuuden venttiilien huoltoihin erikoistunut kunnossapitoyhtiö. Toimintaa koostuu tuotantolaitoksissa suoritettavista huoltotöistä ja konepajalla tehtävistä korjauksista ja varaosien valmistuksesta. Yrityksellä on Tampereella toimiva tytäryhtiö Armatek. Yrityksen liiketoiminta-alue on koko Suomi asiakkaanaan vaativat prosessiteollisuuden tehtaat.

 

JS Pietarsaari on tekemisissä globaalien yritysten kanssa. Osa asiakkaista käy tekemässä auditoinnit yrityksen tiloissa. Näille asiakkaille työturvallisuus on yksi ykkösprioriteetteihin kuuluva asia sekä yhteistyökumppanin konepajalla että asiakkaan omalla tehtaalla huoltotöissä. —Asiakkaillamme on tavoitteena on 0-tapaturmat. Tämän vuoksi alihankkijoille on kovat vaateet. Meillä on oltava asiat oikeasti kunnossa, eikä vain paperilla, sanoo JS Pietarsaaren tj Pekka Viita-aho.

 

—Yrityksemme muutti uusiin toimitiloihin toisen yrityksen käytössä olleeseen tehdashalliin. Meiltä puuttui pelastussuunnitelma. Samalla päivitimme työterveyshuollon toimintaohjelman ja teimme uusissa tiloissa riskikartoituksen, kertoo Pekka.

 

—Käytimme riskikartoituksen tekemisessä asiantuntijaa oikeastaan kolmesta syystä. Ensimmäisenä tulee asiakkaat. Haluamme osoittaa asiakkaille, että otamme työturvallisuuden vakavasti. Ulkopuolisen asiantuntijan tekemä riskikartoitus on puolueeton. Toiseksi haluamme ulkopuolisen tekijän avulla osoittaa myös työntekijöille, että haluamme, että asiat ovat kunnossa ja turvavälineitä käytetään oikein ja sääntöjä noudatetaan. Kolmanneksi tulee oman työajan säästö. Totesimme, että ruutia joutuu polttamaan melkoisesti, jos itse tekee tähän pohjan ja ottaa selville kaikki lain vaatimat asiat, summaa Pekka.

 

— Voin suositella riskikartoituksen tekemistä asiantuntijan avulla myös muille. Säästät omaa aikaa ja saat puolueettomasti tehdyn suunnitelman, joka voidaan esittää asiakkaalle ja samalla painotetaan työntekijöille ohjeiden noudattamisen tärkeyttä, sanoo Pekka.